2007. június 14., csütörtök

Lesz-e engedélye a MÁV Startnak?

Az Index arról ír, hogy a MÁV Start nem felel meg a vasútvállalati működés feltételeinek. A MÁV Start nem nyilatkozik, a cikkhez utólag mellékelték a MÁV véleményét,

"A MÁV-START Vasúti Személyszállító ZRt. vasúti működési engedélyével kapcsolatos eljárás során megismert, a Magyar Vasúti Hivatal által támasztott követelményekkel összhangban álló, átdolgozott kérelmet a vasúttársaság rövidesen benyújtja. Komoly esélyt látunk arra, hogy az új határozat megfelelő időben megszületik és a MÁV-START Zrt. a működésének megkezdéséhez szükséges engedélyt június végéig megkapja" - reagált szűkszavúan a MÁV kérdéseinkre szerda koraeste.
a GKM közleményét,
"A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tulajdonosként kíséri figyelemmel a MÁV Start megalakulását, a folyamat végigvitele azonban érdemben a Máv Zrt. feladata, így a megalakulás részleteiről, előrehaladásáról a vasúttársaság tud beszámolni" - közölte szerda este a GKM. A tárca hangsúlyozza: "Örvendetes és bizakodással töltheti el a vasút jövőéért aggódókat, hogy a vasúti piac megfelelően szabályozott és olyan önálló vasúti hivatal működik, amely képes és kész felhívni a figyelmet az esetleges hiányosságokra, hatékonyan járulva hozzá ezzel a vasúti reform megvalósulásához."
majd később az MVH is kiadott egy közleményt.

Nincsenek megjegyzések: