2007. augusztus 1., szerda

Kiszivárgott árajánlatok a MÁV Cargo privatizációs eljárásában

Miután a román sajtó meglehetősen pontos értesüléseket szerzett a MÁV Cargo privatizációs eljárásáról, a Népszabadság "nem hivatalos forrásból" közölte a tizenkét ajánlattevő árajánlatát. A cég adózott eredményéhez képest egyes ajánlatok meglepően magasnak bizonyultak.

Tucatnyi kérője közül csupán egy adná meg a várt 80 milliárd forintot a MÁV Cargo privatizációs tenderén. A biztos befutónak tartott Deutsche Bahn (DB) kieshet, nagy esélyes lesz viszont egy román magánvasút. A Fidesz az árufuvarozó cég eladásának leállítását követeli.
A MÁV Cargo honlapján külön menüpontba szedve olvashatók az eljárás hivatalos dokumentumai. A Népszava egy nappal későbbi híre szerint:
Vizsgálatot rendeltek el a MÁV Zrt.-nél a MÁV Cargo Zrt. privatizációjával kapcsolatos információk kiszivárgása ügyében. A Népszabadság szerdai számában a MÁV Cargo privatizációjára beérkezett ajánlatokról jelent meg konkrét információ. Kamarás Miklós, a MÁV Zrt. elnöke a Klubrádió műsorában szerdán elmondta, hogy megbízták a biztonsági igazgatóságot egy soron kívüli vizsgálat lefolytatásával. A vizsgálat kiterjed az ügykezelés minden szakaszára, beleértve az infokommunikációs területet is. Kamarás Miklós hozzáfűzte: meglátása szerint a kikerült információ nem befolyásolja a privatizációs folyamatot, az első fordulóban kínált vételár még nem jelenti a végleges vételárat.
A MÁV Cargo honlapáról mindenesetre gyorsan lekerült az "Alakul az élboly a MÁV Cargo privatizációs tenderén" kezdetű közleménye, amely szerint "Biztosnak látszik a szlovákiai Sped-Trans konzor-cium versenyben maradása a MÁV Cargo Zrt. 100 százalékára kiírt tenderen, ha igaz a romániai Ziarul Financiar (ZF) híre..." Az információ a Világgazdaságban is megjelent.

Nincsenek megjegyzések: